Fot. Fotolia

Kasza to jeden z filarów polskiej kuchni. Zdrowa, odżywcza i wszechstronna – można z niej przygotowywać nawet desery – pozwala na łatwe przygotowanie pysznego posiłku. Jeśli dołączymy do niej warzywa i delikatne drobiowe mięso, zafundujemy podniebieniu nie lada przyjemność.

Fot. Jules via  Flickr

Majowe obiady powinny być lekkie, smaczne i łatwe w przygotowaniu. Delikatne mięso w towarzystwie smakowitego purée z ciecierzycy i świeżymi, wiosennymi sałatami to doskonały pomysł na posiłek, który będzie smakował każdemu, a w dodatku powstanie szybko i pozwoli cieszyć się pięknym, zielonym popołudniem.

Bazylia to jedno z najczęściej uprawianych ziół na świecie. Kojarzy się głównie z kuchnią śródziemnomorską, ale do Europy trafiła w XVI w. z południowej Azji. Jej smak jako pierwsi poznali i docenili mieszkańcy Iranu i Indii.

GOTUJ Z NAMI

Miodówka Zbyszka – recepta na jesienne wieczory
Miodówka Zbyszka – recepta na jesienne wieczory
Domowa wegeta na trzy sposoby
Domowa wegeta na trzy sposoby
Zgrillowana majówka polska
Zgrillowana majówka polska
Sałatka z kozim serem, boczkiem i szparagami
Sałatka z kozim serem, boczkiem i szparagami
Gotuję, nie marnuję. Kuchnia Zero Waste po polsku.
Gotuję, nie marnuję. Kuchnia Zero Waste po polsku.
Smoothie z ananasa, awokado i pomarańczy
Smoothie z ananasa, awokado i pomarańczy
Zarodki pszenne – odżywcza bomba
Zarodki pszenne – odżywcza bomba
Jego wysokość pyłek pszczeli
Jego wysokość pyłek pszczeli
previous arrow
next arrow
Slider