Fot. Jules via  Flickr

Majowe obiady powinny być lekkie, smaczne i łatwe w przygotowaniu. Delikatne mięso w towarzystwie smakowitego purée z ciecierzycy i świeżymi, wiosennymi sałatami to doskonały pomysł na posiłek, który będzie smakował każdemu, a w dodatku powstanie szybko i pozwoli cieszyć się pięknym, zielonym popołudniem.

Bazylia to jedno z najczęściej uprawianych ziół na świecie. Kojarzy się głównie z kuchnią śródziemnomorską, ale do Europy trafiła w XVI w. z południowej Azji. Jej smak jako pierwsi poznali i docenili mieszkańcy Iranu i Indii.

GOTUJ Z NAMI

Spirulina – zielone złoto
Spirulina – zielone złoto
Bomboloni soffici – pieczone włoskie pączki
Bomboloni soffici – pieczone włoskie pączki
Smak Pomorza: zupa bursztynowa
Smak Pomorza: zupa bursztynowa
Barszcz czerwony, który się zawsze udaje
Barszcz czerwony, który się zawsze udaje
Zakwas na barszcz Mamy Oliwka
Zakwas na barszcz Mamy Oliwka
Świąteczne SOS dla domowych wypieków
Świąteczne SOS dla domowych wypieków
Amarantus – jak to jeść?
Amarantus – jak to jeść?
Smaczny start o poranku
Smaczny start o poranku
Arrow
Arrow
Slider