Konkurs na najbardziej kreatywne danie został rozstrzygnięty! Książki "Jadłonomia" Marty Dymek otrzymują panie:

Anna Gałaszewska za przepis na kotlety z tofu z purée z ciecierzycy oraz
Ada Biernaczyk za pomysł na roślinny filet na zieleninie.
Zwyciężczyniom gratulujemy i zapraszamy do kontaktu mailowego w sprawie wysyłki nagród, a wszystkim uczestnikom dziękujemy za smakowite kulinarne propozycje.

 

Miłośników gotowania i jedzenia, zwłaszcza w wydaniu roślinnym, zapraszamy do udziału w konkursie, w którym liczyć się będzie kulinarna kreatywność. Nagrodą są książki kucharskie najsłynniejszej wegańskiej blogerki w Polsce – Marty Dymek, autorki bloga „Jadłonomia”.

Zadanie jest wbrew pozorom niezbyt trudne, zwłaszcza jeśli lubicie kuchnię roślinną. Wystarczy wybrać jedno z dań z cyklu „Smaczny półmetek” w dziale Ze smakiem i zaproponować jego wegańską wersję. Oto przykład: biorąc pod lupę przepis na dorsza na szpinaku, trzeba znaleźć roślinną alternatywę dla ryby i zastanowić się, czym zastąpić śmietanę i masło w przepisie na szpinak.

zielone warzywa na konkursFot. pixabay.com

Przy wyborze zwycięzców będziemy uwzględniać nie tylko rzetelność w wywiązaniu się z założeń konkursu, ale również kreatywność w opracowywaniu nowych przepisów. Możecie dowolnie modyfikować danie i dodawać kolejne składniki pamiętając jednak, żeby inspiracja daniem wyjściowym była wyraźnie widoczna w nowej potrawie.

Swoje propozycje przepisów zostawiajcie w komentarzach pod tym artykułem, podając imię i nazwisko. Na przepisy czekamy do 25 czerwca do godziny 24:00. Szczegółowy regulamin konkursu znajduje się tutaj.

Na autorów dwóch najciekawszych czekają książki kucharskie „Jadłonomia” autorstwa Marty Dymek.

Życzymy powodzenia i kulinarnej kreatywności!

 

 


Komentarze (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
Nie ma tu jeszcze żadnych komentarzy

Skomentuj

  1. Posting comment as a guest.
Rate this post:
Załączniki (0 / 2)
Udostępnij swoją lokalizację

GOTUJ Z NAMI

Miodówka Zbyszka – recepta na jesienne wieczory
Miodówka Zbyszka – recepta na jesienne wieczory
Topinambur – kochaj albo rzuć
Topinambur – kochaj albo rzuć
Domowa wegeta na trzy sposoby
Domowa wegeta na trzy sposoby
Zgrillowana majówka polska
Zgrillowana majówka polska
Sałatka z kozim serem, boczkiem i szparagami
Sałatka z kozim serem, boczkiem i szparagami
Gotuję, nie marnuję. Kuchnia Zero Waste po polsku.
Gotuję, nie marnuję. Kuchnia Zero Waste po polsku.
Smoothie z ananasa, awokado i pomarańczy
Smoothie z ananasa, awokado i pomarańczy
Zarodki pszenne – odżywcza bomba
Zarodki pszenne – odżywcza bomba
previous arrow
next arrow
Slider