Po długiej i kapryśnej zimie przyszła w końcu wiosna. Aby to należycie uczcić, sięgnijmy dziś po lekkie i odżywcze smoothie.

Lista zakupów na dwie duże lub cztery małe porcje:

  • 1 świeży ananas
  • 1 awokado
  • 1 pomarańcza
  • 350 ml wody mineralnej
  • mięta do dekoracji

smoothie ananas i awokado do artykułu povoliFot. Urszula Smorawska

 

Ananasa obrać i pokroić w kostkę (wyszło mi wtedy 400 g). Tak samo postąpić z pomarańczą (160 g) i awokado (80 g).

Wszystko zmiksować z wodą, a przed podaniem przystroić miętą.

Smacznego!

 


Komentarze (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
Nie ma tu jeszcze żadnych komentarzy

Skomentuj

  1. Posting comment as a guest.
Rate this post:
Załączniki (0 / 2)
Udostępnij swoją lokalizację

GOTUJ Z NAMI

Miodówka Zbyszka – recepta na jesienne wieczory
Miodówka Zbyszka – recepta na jesienne wieczory
Zgrillowana majówka polska
Zgrillowana majówka polska
Sałatka z kozim serem, boczkiem i szparagami
Sałatka z kozim serem, boczkiem i szparagami
Gotuję, nie marnuję. Kuchnia Zero Waste po polsku.
Gotuję, nie marnuję. Kuchnia Zero Waste po polsku.
Smoothie z ananasa, awokado i pomarańczy
Smoothie z ananasa, awokado i pomarańczy
Zarodki pszenne – odżywcza bomba
Zarodki pszenne – odżywcza bomba
Jego wysokość pyłek pszczeli
Jego wysokość pyłek pszczeli
Fenkuł na co dzień i od święta
Fenkuł na co dzień i od święta
previous arrow
next arrow
Slider